5 5 1 0 röster

Äggmacka med gräslök och fluffig äggröra

Ett gott och fluffigt moln av ägg på en bädd av smörstekt surdegsbröd. En ultimat helgmacka för dig som vill njuta av något extra gott och vackert till frukost.


Ingredienser

  • Pågen Levain
  • 2-4 ägg
  • Ett knippe gräslök
  • Smör

Tillagning

Gör så här

  1. Separera äggulorna från vitan, ett smart trick är att suga upp dem med hjälp av en PET-flaska.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Vispa äggvitorna fast och fluffigt.
  4. Placera ut små ”moln” av äggvitorna på en plåt med bakplåtspapper och forma en liten grop i mitten.
  5. Baka äggvitemolnen mitt i ugnen i ca 3 minuter.
  6. Lägg en äggula i varje liten grop och baka ytterligare 3-4 minuter tills äggen får en gyllene yta.
  7. Servera på smörstekt Levain och toppa med lite hackad gräslök.