Låt skörden smaka

Höst är skördetid, men spannmålsskörden kan du njuta av hela året. Låt dig inspireras av våra goda mackrecept med bröd bakade på svenskt mjöl, toppade med svenska grönsaker och pålägg.

PAGEN_ICA_ljusbkgr.png

Valj_SE_längre.png

Vi kan alla minska vår påverkan på klimatet genom att tänka på vilken mat vi väljer. Ett sätt är att välja svenska råvaror. Just därför bakar vi våra bröd av svenskt kvalitetsmjöl. Ett hållbart val

Genom att välja svenska råvaror främjar du öppna landskap och en god miljö med biologisk mångfald.  Svenska råvaror får växa på ett hållbart sätt, i sin egen takt, och utveckla sina smaker på bästa sätt.

Låg klimatpåverkan

Vi bakar våra bröd i Sverige, av svenskt kvalitetsmjöl som malts av vete och råg odlat på svenska åkrar. Svensk spannmål har låg klimatpåverkan eftersom det är en gröda som ger mycket livsmedel per odlad yta och svenska odlingar tillhör de miljövänligaste i världen.

Spannmålslandet Sverige

Tack vare sina svala vårar och somrar har Sverige utmärkta förhållanden för att odla spannmål. Säden får mogna i lugn och ro och utveckla sina smaker innan det är dags för skörd. Det är grunden till goda bröd!