Tentafest-mackan
40 minuter
5 5 1 0 röster

Tentafest-mackan

Krämig aubergineröra med myntagremolata.


Ingredienser

4 portioner

  • 8 skivor LantGoda Surdegsbröd
  • 1 dl olivolja
  • 2 auberginer
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 3 klyftor vitlök
  • ½ rödlök
  • 1 tsk havssalt
  • 3 msk balsamvinäger
  • pecorino

 
Myntagremolata

  • 2 msk finhackad mynta
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 4 msk olivolja
  • rivet skal från 1 citron
  • 2 tsk citronsaft

Tillagning

  1. Skär grönsakerna i mindre kuber, ca 1x1 cm.
  2. Stek i rikligt med olivolja tills grönsakerna är mjuka och gyllene, ca 20 minuter. Häll över balsamvinäger och rör om, låt steka 5 minuter till.
  3. Rör samman alla ingredienser till myntagremolatan.
  4. Rosta brödet och lägg på den krämiga grönsaksröran, toppa med hyvlad pecorino och myntagremolata.

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.