Vinn en familjehelg på landet!

Hoppa in i traktorn och bli bonde för en dag! Nu kan du vinna en härlig familjehelg på bondgård och övernattning på hotell inkl ev resa. Klappa kossorna och hoppa i halmen, häng med ut i fältet och se var mjölet till ditt favoritbröd växer då vi självklart bakar på svenskt mjöl.

Bonde för en dag

Har du undrat hur det är att vara bonde? Var med och tävla om en händelserik och rolig helg på landet den 8-10 maj 2020.

  • Fredag kväll checkar vi in på gårdshotellet Örums Nygård, långt ifrån storstadens buller med Österlens landskap utanför fönstret. Vi njuter av en härlig middag i genuin atmosfär.

  • Lördag morgon vaknar vi utvilade efter en god natts sömn. Vi startar med en tur till Gunnarshögs Gård där rapsfälten vajar gula om våren. Vi får en guidad tur på gården och får lära oss mer om framställningen av kallpressad rapsolja. Vi provar på att göra egen rapsolja och får gärna köpa med oss hem i deras gårdsbutik.

  • Nästa besök är på Glimminge Gård där vi får träffa bonden Henrik Wickman som odlar vete och maltkorn. Vi följer med ut i fältet och ser grödorna växa, samtidigt som Henrik berättar om bondens år, från sådd till skörd. På gården finns också kor, hästar, hundar och katter. Vi matar och klappar djuren och tar en provtur i traktorn. När vi har skumpat klart får alla hoppa i halmen! Stora som små. Självklart glassar vi lite och tar en fika.

  • Efter det tar vi en tur till Bollerups Naturbruksgymnasium. Här får vi en guidad tur på den fina gården och känner historiens vingslag från Bollerups borg. Vi ser de fina stallarna och hälsar på hästarna, korna, fåren och grisarna.

  • Dagen avslutas på Österlens Kokkonst där vi bjuds på spännande smaksafari. Vi får lära känna den österlenska matkulturen innan kvällen avrundas med en skånsk buffé lagad av traktens råvaror. Välkomna till bords!

När vi kommer hem till hotellet kopplar vi av efter en härlig dag på landet. Och kanske bubblar i bubbelpoolen.

Tävlingsvillkor
Vinster
Steg 1 av 2
Varför vill du uppleva en helg på landet? Och med vem?
Steg 2 av 2
Dina kontaktuppgifter
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.