Lilla Harrie Valskvarn söker medarbetare till Magasinet

Arbetsbeskrivning

LHV söker personal som skall arbeta med magasin & lager. Hos oss arbetar du med olika uppgifter som intag av råvaror, provtagning, analyser, säckning av småsäck samt storsäck. Lastning och lossning med truck av egna och externa bilar.

Arbetsuppgifterna innebär

• Övervakning och optimering av maskiner och tillverkningsprocess.

• Enklare provtagning och analyser.

• Rengöring av utrustning och lokal samt behållare.

• Truckkörning lastning och lossning av lastbilar.

• Ensamarbete kan förekomma.

• Inventering.

Det kan även uppstå arbetsuppgifter så som att vara behjälplig till de olika delarna på kvarnen såsom mjöl produktion eller spannmålsmottagning.


Vem söker vi?

Du som har en god teknisk förståelse och är kvalitéts medveten. Du är självgående, stresstålig, strukturerad, trivs med utmaningar och problemlösning. Stor vikt läggs även på noggrannhet, ansvarstagande och samarbetsförmåga. Vi är ett livsmedelsföretag och har stort fokus på hygien och städning. Har du erfarenhet från processindustri är det ett plus men inget krav.

Kvalifikationer:

Du behärskar svenska väl i tal och skrift.

Engagerad Kvalitetsmedveten

Ansvarstagande

Vana att arbeta med datorer

B-Körkort

Truckkort

C-kort, lastbilskort mermeriterade

Lastmaskinskort mermeriterade


Vad erbjuder vi dig?

Du kommer att vara del av en liten organisation där ditt engagemang tillsammans med övriga i företaget blir nyckeln till ytterligare framgång Du kommer att stötta upp under det viktiga arbetet med att ta emot årets skörd för malning.


Arbetstider och omfattning.

Dagtid 07:00-16:00

Tjänsten är tillsvidare med sex månaders provanställning. Arbetet kan innebära skiftarbete. Tjänsten är placerad i vår kvarn i Lilla Harrie utanför Kävlinge.

Sök tjänsten

Vi arbetar kontinuerligt med urvalet så ansök redan idag via Pågens hemsida, sista ansökningsdag är 2025-01-31

För mer information om LHV – www.lhv.se


Lilla Harrie Valskvarn AB är ett modernt företag med en anrik historia. Företaget grundades 1509 Lilla Harrie Valskvarn AB tillhör en av Sveriges ledande mjölproducenter av vete och råg. Företaget förädlar ca 120 000 ton spannmål per år, omsätter ca 640 miljoner kronor och har ca 40 anställda. Lilla Harrie Valskvarn AB är en del i Pågen koncernen och har två kvarnar, en i Kävlinge där också huvudkontoret ligger, och en i Västra Frölunda. Bland de största kunder tillhör flertalet marknadsledande bagerier och livsmedelsindustrier. Lilla Harrie Valskvarn AB strävar alltid efter att vara en tillförlitlig mjöl leverantör med höga krav på både leveranssäkerhet, kvalitet och hygien. Lilla Harrie Valskvarns ambition är att alltid ha närproducerad spannmål med korta transporter från jord till bord. Ansök

Område

Industriell tillverkning

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Ort

Kävlinge

Publicerad

2024-12-12

Sista ansökningsdatum

2025-01-31

Dela

Jobba hos oss | Pågen

Vill du bli medarbetare på Pågen?

Tyvärr har vi inte möjlighet att ta emot spontanansökningar utan hänvisar alla sökanden till våra lediga tjänster som läggs upp här på vår hemsida. Kopplat till dessa kan vi hantera dina personuppgifter enligt GDPR-lagen.

Vill du veta mer om Pågen?

Kort om Pågen

En samlad överblick över hur det började för över 140 år sedan och vad vi gör idag.

LÄS MER

Vi bakar med kärlek

Betyder omtanke om råvaror, medarbetare, konsumenter och våra gemensamma resurser. 

LÄS MER

Våra Värderingar

Ledorden engagemang, mod, ansvar och gemenskap hjälper oss att leva värdegrunden.

LÄS MER

Bagare pågen vid deggrytor | Pågen

Arbetsmiljön i fokus

En god arbetsmiljö där våra medarbetare mår bra är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta baka bröd till kommande generationer, t.ex. att:

  • löpande se över arbetsmiljön, bedöma risker, åtgärda och följa upp för att förebygga risker för arbetsskador och arbetsrelaterad ohälsa.
  • skapa en stimulerande arbetsmiljö som ger möjlighet till personlig och yrkesmässig utveckling.
  • ha nolltolerans mot diskriminering, kränkande särbehandling och trakasserier.
  • mångfaldsaspekten alltid vägs in vid rekryteringar jämte verksamhetens behov av kompetens.
  • satsa på hälsofrämjande insatser och ha ett generöst friskvårdsprogram för medarbetarna.