5 5 1 3 röster

Toastmacka med halloumi och sötpotatishummus

Macka till middag har aldrig varit godare med den här vegetariska skapelsen! Sältan från stekt halloumi och krämigt kryddig sötpotatishummus kommer samman på en generös skiva Jättefranska. Mums!


Ingredienser

 Till sötpotatis hummus:

  • ca 400 g kikärtor
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 sötpotatis
  • ca 1 msk tahini (eller efter smak)
  • ca 1 krm paprikapulver (eller efter smak)
  • Salt och peppar
  • Vatten
  • Rapsolja

Tillagning

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala sötpotatisen, skär i mindre bitar och sprid ut över en plåt. Ringla över olja och baka i ugnen i cirka 15-20 minuter, tills de mjuknat. Håll koll!
  3. Medan sötpotatisen är i ugnen sköljer du av kikärtorna i en sil och mixar dem i en matberedare tillsammans med vitlöksklyftor, tahini, rapsolja och en skvätt vatten till en slät smet.
  4. När sötpotatisen är färdig adderar du den och mixar tills allt blandats. Om konsistensen är för tjock kan du lägga till mer olja och vatten för att spä ut den. Smaka av med paprikapulver, salt och peppar. Låt svalna.
  5. Stek halloumi (Tips! Använd dig av ett mackjärn för att få till de fina linjerna!)
  6. Smöra brödskivorna och stek sedan i en stekpanna tills de får en fin gyllene färg.
  7. Lägg upp en skiva på tallriken och sprid ut ett tjockt lager av sötpotatishummusen. Lägg sedan på halloumin och toppa med ruccola. Lägg på den andra brödskivan och njut.