5 5 1 1 röster

Svinnsmart Bröd frittata

Frittata är en klassisk italiensk ugnsbakad omelett som gör sig utmärkt både som brunch och lunch/middag. I vår variant används bröd som blivit över! Bröd frittata – mättande, god och perfekt brunchlyx!


Ingredienser

ca 3-4 pers

  • Ca 4 skivor Italienskt Lantbröd
  • 1 Gul lök
  • Ca 200 g grönkål
  • 5 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 60 g parmesanost
  • Smör att steka i
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär brödskivorna i fyrkanter. Skölj och ansa grönkålen. Finhacka gullöken
  3. Vispa ihop ägg, mjölk och parmesan. Salta och peppra efter smak
  4. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek brödbitarna tills de fått lite yta. Stek sedan gul lök och grönkål. Blanda ner brödbitarna i stekpannan med grönkålen och gullöken så de suger upp smakerna.
  5. Överför bröd, grönkål och gul lök till en ugnsfast form. Häll över äggstanningen.
  6. Sätt in i ugn i ca 20 minuter på 200 grader tills frittatan börjat få en fin yta.