Somriga snittar med JätteFranska & vattenmelonbruschetta
5 5 1 0 röster

Somriga snittar med JätteFranska & vattenmelonbruschetta

Dags för sommarfest? Rostad JätteFranska blir den perfekta basen för dessa färgglada snittar toppade med en fräsch variant på bruschetta. Smaker som garanterat lyfter hela festen!


Ingredienser

Ingredienser till ca 16 st:
8 skivor JätteFranska
Melonsallad:
  • Halv liten vattenmelon eller ¼ stor melon
  • 2 matskedar honung
  • 1 msk olivolja
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka mynta
  • Salt & peppar efter smak
Ricottakräm:
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 250 gram ricotta

Tillagning

Gör så här:
  1. Värm ugnen till 200 grader och börja med melonsalladen. Skär melonen i små tärningar, hacka mynta. Blanda samman hackad melon, mynta, honung och salt i en skål.
  2. Börja med ricottakrämen. Vispa samman ricotta, salt, peppar, grekisk yoghurt och hackad basilika till en fluffig kräm.
  3. Pensla chiliolja på bröden, värm i ugnen i ca 4 minuter.
  4. Låt bröden svalna, dela dem på hälften, bre på ricottakrämen, toppa med melonsallad och lite färsk basilika.