1 5 1 1 röster

Smashed potatoes med brödsmul

Med en burk hemmagjort ströbröd redo kan du få dina ”smashed potatoes” så där extra krispigt goda. Ett perfekt sätt att ta tillvara på de sista skivorna bröd i påsen!


Ingredienser

Ditt favoritbröd (för smashed potatoes rekommenderar vi ett ljust rostbröd, till exempel Italienskt lantbröd, Levain, Roast n Toast eller LantGoda Surdegsbröd)

Ingredienser till smashed potatoes:

  • ca 1500g potatis
  • 75g smör
  • 3 vitlöksklyftor
  • Timjankvistar (gärna färsk)
  • 2dl ströbröd
  • 1,5 dl riven ost

    Tillagning

    Gör så här:

    1. Byt brödet i lite mindre bitar i en mixer och mixa sedan tills det blir lagom finkornigt.
    2. Strö ut brödsmulorna på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Ställ in i ca 10-12 minuter i 175° (OBS, ugnar kan bli olika varma olika fort, håll därför koll under tiden).
    3. Rör runt smulorna efter halva tiden så att det blir jämnrostat.
    4. Tag ut och låt svalna, lägg i förslutna burkar och förvara torrt, svalt och mörkt.

    Smashed potatoes:

    1. Koka potatis med skalet på
    2. Lägg ut potatisen på en plåt och tryck till dem med en gaffel. 
    3. Skär smöret i kuber och strö över potatisen, strö över timjan, krossad vitlök, ditt eget ströbröd och avsluta med ost. Salta och peppra efter smak.
    4. In i ugnen på 220 grader i ca 20 min.
    5. Njut!