Skorpor med Krispiga rotfruktsschips
5 5 1 0 röster

Skorpor med Krispiga rotfruktsschips


Ingredienser

  • 250 g rotfrukter (t ex rödbetor, palsternacka, gulrot eller grönkål) 
  • 1 tsk salt
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • Juice från ½ citron

Tillagning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Skölj rotfrukterna noga.
  3. Skiva dem tunt med mandolin eller hyvla med en potatisskalare.
  4. Lägg skivorna i en påse och tillsätt olja och citronsaft.
  5. Skaka påsen så att allt blandas.
  6. Fördela chipsen på en bakplåt med bakplåtspapper.
  7. Sätt in i ugnen i ca 20 min.
  8. Servera chipsen som topping på rörorna.
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.