Skorpa med chèvre, getost & päron - Recept | Pågen
10 minuter
5 5 1 0 röster

Skorpa med chèvre och päron


Ingredienser

(6 personer)

  • 12 skorpor
  • 100g hård getost
  • 0,5 dl kes
  • salt, vitpeppar
  • 1 burk päron i sockerlag eller 2 stora färska, fasta päron
    några droppar citron (om du använder färska päron)
  • strimlat apelsinska
  • citronmeliss

Tillagning

Gör så här

  1. Smula osten med en gaffel i en skål.
  2. Tillsätt keso lite i taget, tills blandningen är mjuk. Blandningen bör vara lite kornig.
  3. Krydda med salt och peppar.
  4. Skiva konserverade eller färska päron. Om du använder färska päron, skala dem först och tillsätt några droppar citronsaft för att undvika att de mörknar.
  5. Bred getostblandningen på skorporna och dekorera med skivat päron, strimlat apelsinskal och citronmeliss.