Semlefest med stora och små Semlebullar - Recept | Pågen
5 5 1 0 röster

Semlefest med stora och små Semlebullar

De godaste semlorna gör du själv! Bjud på semlefest för stora och små med de här goda varianterna. Chokladsemla, blåbärssemla, banan split-semla eller semla med festlig kristyr och strössel? Med Pågens saftiga semlebullar hemma är det bara fantasin som sätter gränserna!


Ingredienser

Pågen Semlebullar  

Pågen Små Semlebullar  

Chokladsemla 

  • Chokladkräm 
  • Vispgrädde 
  • Florsocker  

 Blåbärssemla 

  • Blåbärssylt 
  • Vispgrädde 
  • Florsocker  

 Strössel-semla (ca 2 semlor)  

  • Äggvita från 1 ägg 
  • 1 tsk ättiksprit 
  • 4 dl florsocker 
  • Röd karamellfärg 
  • Tuttifrutti strössel 
  • Vispgrädde 

 Banana split-semla 

  • Banan  
  • Vispgrädde 
  • Minimaränger 
  • Chokladsås 

Tillagning

Gör så här 

Chokladsemla 

  1. Bred ut rikligt med chokladkräm på botten. 
  2. Vispa grädden och bred ut över chokladkrämen. Tips! Extra fint blir det om du spritsar på grädden. 
  3. Lägg på locket och pudra över rikligt med florsocker på locket. 

     Blåbärssemla 

    1. Bre ut rikligt med blåbärssylt på botten.  
    2. Vispa grädden och bred ut över sylten. Tips! Extra fint blir det om du spritsar på grädden. 
    3. Lägg på locket och pudra över rikligt med florsocker på locket. 

      Strössel-semla 

      1. Blanda ihop äggvita, ättika och florsocker till en jämn kristyr. Droppa i några droppar karamellfärg och blanda så du får en jämn rosa färg. 
      2. Häll kristyren över locket och toppa med tuttifruttiströssel. 
      3. Vänta till kristyren stelnat med att sätta ihop semlan med vispad grädde i mitten. 

        Banana split-semla 

        1. Skär banan i slantar. Lägg ut bananen på botten tillsammans med några minimaränger. 
        2. Lägg på grädden och locket. 
        3. Häll över chokladsåsen på semlan och toppa med några extra minimaränger.