10 minuter
4 5 1 3 röster

Röd pesto på smulkrisp, soltorkade tomater och parmesanost

Den här matiga peston kan du variera i det oändliga med olika smaker. Här har vi gjort en röd variant på soltorkad tomat. Den är god till pasta eller grillad kyckling, eller varför inte som pålägg?


Ingredienser

  • 4-6 skivor (ca 200 g färdigstekt smulkrisp) överblivet bröd
  • 285 g soltorkade tomater i olja (en burk)
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 näve färsk basilika
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk vit vinäger
  • Olja till stekning
  • Salt och peppar

Tillagning

Gör så här

  1. Skär brödet i bitar och stek i olja i het stekpanna tills det får färg. Låt svalna.
  2. Mixa alla ingredienser i matberedare eller mixer.
  3. Förvara i tättslutande burk i kylen.