X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Lax-smörrebröd
20 minuter
5 5 1 0 röster

Lax-smörrebröd


Ingredienser

(ca 4 pers.)

  • Pågen Surdegsgoda
  • Grönsallad
  • 200 g kallrökt lax
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 citron
  • 3 msk smör
  • Dill eller persilja till garnering


Pepparrotscrème

  • 1 msk crème fraiche 34%
  • 200 g frysta ärtor
  • ca 10 g riven pepparrot
  • 20 g rostade rapsfrö

Tillagning

  1. Koka ärtorna i 30 sekunder. Häll av vattnet och låt ärtorna svalna.
  2. Blanda ärtorna, pepparroten och crème fraiche i en skål och mixa med en stavmixer. Rör försiktigt ner rapsfröna.
  3. Bryt av ändarna på sparrisen och lägg i en panna tillsammans med saften av en citron, ca ½ dl vatten och smöret. Koka i två minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Bred på lite av pepparrotscrèmen på brödet, lägg på sallad och 1-2 skivor lax. Lägg på 1 msk av pepparrotscrèmen på laxen och sedan 2-3 sparris. Garnera med rapsfrö och örter.


TIPS! Om du vill förenkla för dig, använd färdig Pepparrotsvisp.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.