Köttbullsmacka med rödbetssallad och gurka | Pågen
3 5 1 4 röster

Köttbullsmacka med rödbetssallad och gurka

Fyll på med ett protein som mättar bra, något nyttigt grönt och gärna färska örter eller frön på toppen för att få smörgåsen att kännas som mer än bara en macka.


Ingredienser

4 portioner

  • 4 skivor Pågenlimpan
  • 12 köttbullar
  • Rödbetssallad
  • 1 gurka
  • ½ kruka dill
  • ½ citron, rivet skal
  • Olivolja

Tillagning

Gör så här

  1. Hyvla gurkan på längden med en potatisskalare. Lägg gurkremsorna i en skål och blanda i dill och rivet citronskal. Ringla över lite olivolja och vänd försiktigt runt. Smaka av med salt.
  2. Lägg gurksallad och rödbetssallad på mackorna och avsluta med köttbullar.