X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Skördemacka med röd hummus
3 5 1 1 röster

Skördemacka med röd hummus


Ingredienser

4 pers

  • 8 skivor Pågen Kärnsund
  • 200g haloumi i skivor
  • 1 knippe rädisor
  • 1 påse mâchesallad

Sötpotatis- & rödbetshummus:

  • 1/2 sötpotatis (ca 300g)
  • 2 rödbetor (ca 300g)
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 svenskt äpple
  • 4 msk olja
  • 1 burk förkokta kikärter (ca 230g)
  • 1 tsk sambal oelek

Tillagning

Skölj och skär sötpotatis, äpple och rödbetor i bitar.
Lägg i ugnsfast form tillsammans med vitlöksklyftorna och ringla över oljan.
Baka i ugnen på 200 grader i ca 30 min.
Ta ut formen och låt det svalna en stund. Lägg sedan i en mixer och tillsätt kikärtor och sambal oelek.
Mixa tills massan har en slät konsistens.
Stek haloumiskivorna på båda sidor i en grillpanna med lite olja tills de har fått färg. Skölj och dela de största rädisorna.
Lägg en matsked hummus på brödet och fyll på med haloumi, en handfull sallad och rädisor.
Avsluta med hummus och bröd på toppen.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.