Skink-kalasmacka
15 minuter
5 5 1 0 röster

Skink-kalasmacka

Serranoskinka och färska fikon på mörkt surdegsbröd. Enklare och godare än så här kan det inte bli. Harmonin mellan ingrediensernas smak och konsistens gör denna kalas-mackan till ren och skär njutning.


Ingredienser

(ca 4 pers.)

  • Grönsallad
  • 200 g serranoskinka
  • 2 färska fikon
  • Färska kryddor, t ex oregano, basilika eller timjan
  • 1,5 dl riven parmesanost
  • 150 g färskost eller 1,5 dl créme fraiche
  • Rivet skal från en ½ obesprutad citron
  • Salt, peppar

Tillagning

Gör så här

  1. Blanda färskost, parmesan och citronskal.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skölj salladen och skär fikonen i kvartsdelar.
  4. Bred parmesancrèmen på brödet, lägg på sallad och därefter 2-3 skivor skinka.
  5. Lägg på parmesancrème på skinkan och garnera med lite extra parmesan och lite färska örter.
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.