Macka med Serrano & Fikon på Surdegsbröd - Recept | Pågen
15 minuter
5 5 1 0 röster

Skink-kalasmacka

Serranoskinka och färska fikon på mörkt surdegsbröd. Enklare och godare än så här kan det inte bli. Harmonin mellan ingrediensernas smak och konsistens gör denna kalas-mackan till ren och skär njutning.


Ingredienser

(ca 4 pers.)

  • Grönsallad
  • 200 g serranoskinka
  • 2 färska fikon
  • Färska kryddor, t ex oregano, basilika eller timjan
  • 1,5 dl riven parmesanost
  • 150 g färskost eller 1,5 dl créme fraiche
  • Rivet skal från en ½ obesprutad citron
  • Salt, peppar

Tillagning

Gör så här

  1. Blanda färskost, parmesan och citronskal.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skölj salladen och skär fikonen i kvartsdelar.
  4. Bred parmesancrèmen på brödet, lägg på sallad och därefter 2-3 skivor skinka.
  5. Lägg på parmesancrème på skinkan och garnera med lite extra parmesan och lite färska örter.