Pizza med Parma & Mozarella på Hönökaka - Recept | Pågen
20 minuter
4 5 1 80 röster

Minipizza med kryddig pastasås och mozzarellaost på Hönökaka

Hönökaka blir godaste pizzabotten


Ingredienser

4 pers.

  • 2 halvor Pågen Hönökaka
  • 200 g valfri kryddig pastasås
  • 1 buffelmozzarellaost
  • 8 basilikablad
  • 1 dl riven, smakrik ost
  • 4 skivor parmaskinka eller liknande
  • Rucolasallad

Tillagning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°C (varmluft).
  2. Bred ut pastasåsen jämnt över Hönökakorna. Dela mozzarellan i mindre bitar och fördela över bröden. Lägg på basilikabladen och strö över den rivna osten.
  3. Tillaga i ugn i ca 10 min eller tills osten smält och blivit gyllene.
  4. Ta ut pizzamackorna och lägg på skinka och rucola.
  5. Ringla över lite olivolja och krydda med flingsalt och svartpeppar.