Hönö med varmrökt lax och potatissallad | Pågen
10 minuter
5 5 1 0 röster

Hönö med varmrökt lax och potatissallad


Ingredienser

  • 1 Hönökaka
  • Smör
  • 150 g varmrökt lax
  • 200 g kokt, kall nypotatis
  • 1/2 röd lök
  • 4 salladslökar
  • Dillkvist
  • 1 saltgurka
  • 5-7 blad färsk fransk dragon

 

Dressing

  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • Peppar
  • 3/4 dl rapsolja

Tillagning

Gör så här

  1. Skär potatisen i mindre bitar och lägg i en skål.
  2. Hacka röd lök och saltgurka, skär dragon grovt och skiva salladslök fint. Blanda med potatisen och några små dillvippor.
  3. Vispa ihop senap med socker, salt och lite peppar i en skål. Tillsätt oljan droppvis under ständig omrörning. Blanda försiktigt ner dressingen i potatissalladen.
  4. Dela en Hönökaka i önskad storlek. Bred smör på brödet, fördela potatissalladen och lägg på laxen.