Grillad Macka - Salami - Surdegsbröd LantGoda - Recept | Pågen
15 minuter
5 5 1 0 röster

Grillad macka med kronärtskockshjärtan, taleggio och salami

Världen ryms mellan två skivor bröd. Ös på med det goda. Vi har egentligen ingen aning, men vi tror att det var så italienarna tänkte när de skapade den här macklegenden.


Ingredienser

4 portioner

  • 50 g valnötter
  • ½ burk (à 390 g) kronärtskockshjärtan
  • ½ tsk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 150 g taleggio
  • 2 tomater
  • 8 skivor Pågen Surdegsbröd LantGoda
  • 12 skivor salami

Tillagning

Gör så här

  1. Rosta valnötterna i en torr stekpanna på medelvärme och hacka dem grovt.
  2. Låt kronärtskockan rinna av och skär dem i skivor på längden. Blanda med olivolja och smaksätt med salt och peppar. Skiva osten och tomaterna.
  3. Lägg ut hälften av bröden och lägg på ost, kronärtskocka, salami, valnötter och tomat. Krydda med svartpeppar. Lägg på resten av brödet som lock.
  4. Grilla i mackgrill ca 4 minuter.

 

Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.