Grillat kycklinglår med lila coleslaw Recept | Pågen
3 5 1 5 röster

Grillat kycklinglår med lila coleslaw


Ingredienser

Till 4 personer:

  • 4 skivor Pågenlimpan
  • 4 st kycklinglårfiléer
  • 1 msk smör
  • Färska örter, t ex persilja, oregano eller rosmarin
  • Salt
  • Svartpeppar

Lila coleslaw:

  • 160 g lila spetskål
  • 1 schalottenlök
  • 2 krm salt
  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk crème fraîche
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

Gör så här

  1. Hyvla spetskål och schalottenlök tunt. Lägg i en bunke och massera in saltet. Häll över kokande vatten och låt stå ett par minuter. Häll av vattnet och ställ kålen kallt. Mixa ihop övriga ingredienser och blanda med kålen.
  2. Grilla eller stek kycklinglårfiléerna till innertemperatur 72˚C. Salta, peppra och låt vila. Skiva filéerna i tunna skivor.
  3. Bred smör på båda sidorna av bröden och stek/grilla dem gyllene.
  4. Fördela kycklingen på brödskivorna, toppa med lila coleslaw och färska örter.