X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Grekisk hamburgare med oliv- och gurkröra
45 minuter
4 5 1 1 röster

Grekisk hamburgare med oliv- och gurkröra


Ingredienser

4 pers.

  • 4 hamburgerbröd
  • 400 g nötfärs
  • 3 msk vatten
  • 100 g fetaost
  • Salt och nymald svartpeppar
  • 1 msk olja
  • 1 dl svarta oliver
  • ½ grön gurka
  • 1/2 dl matlagningsyoghurt
  • Ev 1 pressad vitlöksklyfta
  • Sallad till servering

Tillagning

  1. Blanda samman färs och vatten till en smidig smet.
  2. Smula ner fetaosten och smaksätt med salt och peppar efter hur salt osten är.
  3. Forma 4 hamburgare och pensla med olja innan grillning.
  4. Hacka oliverna och riv gurkan som gärna får rinna av en stund. Blanda samman med yoghurten och krydda med salt/peppar, ev vitlök.
  5. Servera hamburgarna i bröd med oliv- och gurkröran ovanpå.
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.