Toast med Chevré & Pågen SurdegsGoda - Recept | Pågen
4 5 1 6 röster

Toast med chèvre, honung, pinjenötter och färska fikon

Överraska gästerna med sommarens godaste förrätt med chèvre, honung, pinjenötter och färska fikon på en varm toast. En grillad förrätt är den bästa inledningen på en trevlig middag i kvällssolen.


Ingredienser

4 portioner

  • 4 skivor Pågen SurdegsGoda
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 färska fikon
  • 200 g chèvre
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 tsk flingsalt
  • Svartpeppar
  • Färsk timjan

Tillagning

Gör så här

  1. Börja med att pensla brödskivorna med olivolja.
  2. Grilla dem gyllene i några minuter.
  3. Lägg delade fikon och bitar av chèvreosten på brödet.
  4. Ringla över honung och strö på pinjenötter.
  5. Grilla några minuter till så att osten smälter lätt.
  6. Smula över flingsalt, strö över nymald svartpeppar och toppa med timjan.

Oh la la!