French toast med rabarber
5 5 1 0 röster

French toast med rabarber


Ingredienser

  • 6 skivor Levain
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 tsk kardemumma
  • 2 krm salt

Topping:

  • 250g mascarpone
  • 2 rabarber
  • 50g pistagenötter
  • 0,5 dl honung

Tillagning

Gör så här

  1. Skiva upp rabarbern i bitar. Stek i smör på medelvärme i ca 10 - 15 minuter tills de blivit mjuka.
  2. Vispa ägg, mjölk, kardemumma och salt i en medelstor skål.
  3. Doppa brödskivorna i äggsmeten och stek skivorna i smör på medelvärme, cirka två minuter på varje sida.
  4. Låt bröden svalna någon minut.
  5. Bre på mascarpone.
  6. Lägg på rabarber och strössla över rostade pistagenötter.

Ringla på honung och servera.