Fish’n Chips med Pommes Frites i Korvbröd - Recept | Pågen
5 5 1 0 röster

Fish’n chips i korvbröd med pommes och ärtor

Panerad fisk är en vardagsfavorit som går snabbt att fixa. Lägg fisken i ett korvbröd, servera med pommes frites och ärter och vips har du en god och komplett måltid!


Ingredienser

Till 6 personer:

6 st panerade torskfiléer

Ärtmix:

  • 180 g gröna ärter
  • 2 msk örtolja
  • 1 msk dill
  • 1 msk mynta
  • Salt
  • Svartpeppar

Remuladsås:

  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk gult currypulver
  • 1 msk kapris, finhackade
  • 3 msk cornichons, finhackade
  • 2 msk schalottenlök, finhackad
  • salt

Till servering:

  • Pågen Korvbröd
  • Pommes frites
  • Maltvinäger
  • Krasse
  • Dill
  • Salt
  • Svartpeppar

Tillagning

Gör så här

  1. Tina ärterna i kokande vatten med mycket salt. Häll av vattnet, stäng av plattan och tillsätt ramslöksoljan till ärterna i kastrullen. Smaksätt ärterna med dill, mynta, salt och peppar. Vänd runt ärterna med en sked i ca 1 minut på eftervärme.
  2. Lägg alla ingredienser till remuladsåsen i en skål, rör runt försiktigt så allt blandas väl. Salta efter smak.
  3. Tillaga de panerade torskfiléerna och dela dem på hälften (om de är stora). Lägg fileérna i korvbröd, toppa med remuladsås, dill, krasse, salt, peppar och några droppar maltvinäger.

Servera med ärtmix och pommes frites.

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.