Ceasarsallad sandwich med RågLevain - Recept | Pågen
5 5 1 0 röster

Ceasarsallad-sandwich med RågLevain

Vem älskar inte en klassisk ceasarsallad med krispig kyckling, bacon, parmesan och en fräsch dressing? Men varför nöja sig med brödkrutonger när man kan lägga allt gott mellan två skivor saftigt färskt surdegsbröd!


Ingredienser

Panerad kyckling:
  • 2 kycklingfiléer, delade
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2-3 dl ströbröd (tips! gör ditt eget ströbröd på ditt favoritbröd som blivit över!)
  • Salt & svartpeppar

Tillagning

Gör så här

  1. Börja med kycklingen: vispa upp ägget med en gaffel på ett fat. Salta och peppra kycklingen och använd tång för att vända ner kycklingen i vetemjölet, sedan i ägget, och sist ströbrödet. Stek kycklingen i olja på medelvärme i ca 4-5 minuter på varje sida.
  2. Blanda hackad sallad med ceasardressing. Bre på vitlökssmör på brödskivorna, rosta brödet lätt i ugn.
  3. Toppa en brödskiva med sallad, lägg på skivad kyckling, riv parmesanen fint över och toppa sedan med mer av salladen innan du lägger på andra brödskivan.
  4. Dela dubbelmackan på diagonalen och njut!