Butterboard + färskt bröd = sant
5 5 1 0 röster

Butterboard + färskt bröd = sant

Butterboard uppstod som en trend på sociala medier, och blev genast oerhört populärt. Vackert att servera, enkelt att variera efter tycke och smak. Men, inget butterboard är komplett utan färskt bröd! I vår variant höjs rustika SurdegsGoda och syrliga Levain till nya nivåer med en höstig smakpalett bestående av bl.a. rostad butternut squash, salvia och honung.


Ingredienser

  • Levain
  • Surdegsgoda
  • Smör
  • Pumpakärnor
  • Butternut squash
  • Salvia
  • Havssalt
  • Honung

Tillagning

Gör så här

  1. Skär butternut squash i kuber och rosta i ugn 225 grader i 15-20 min. Låt svalna.
  2. Bre ut smöret på ena halvan av skärbrädan och toppa med butternut squash, pumpakärnor, honung, havssalt och salvia efter smak.
  3. Rosta Levain och dela på hälften. Dela surdegsbrödet på hälften och lägg på andra halvan av skärbrädan.
  4. Doppa brödet och njut!