Brödomelett på Lantgoda, rökt skinka och grönsaker - Recept | Pågen
5 5 1 0 röster

Brödomelett på Lantgoda, rökt skinka och grönsaker

Kombinationen macka och omelett har länge trendat på sociala medier och vi förstår precis varför! Himmelskt gott och perfekt till brunchen. Här i en variant med fullkornsrika Lantgoda, skinka och färska grönsaker.


Ingredienser

Du behöver (1 portion)
  • 2 skivor Lantgoda
  • 4 st ägg
  • Färsk persilja eller gräslök
  • Salt och peppar efter smak
  • ca 3 skivor rökt skinka
  • En halv paprika
  • Babyspenat (ca 65g)
  • Några skivor ost

Tillagning

Gör så här
  1. Börja med att skära skinka och paprika i små bitar. Stek upp tillsammans med spenaten i en stekpanna tills det mjuknat.
  2. Knäck äggen i en skål och vispa, tillsätt salt och peppar samt hackad persilja eller gräslök och häll över i stekpannan.
  3. Stek ett par minuter till.
  4. Lägg på de två brödskivorna och tryck till lite så de suger åt sig av smeten, vänd sedan på dem.
  5. Låt omeletten stekas tills den blivit fast och vänd sedan på allting så bröden hamnar underst.
  6. Lägg på ett par skivor ost ovanpå varje brödskiva.
  7. Vik sedan in kanterna av omeletten och vänd över ena brödskivan på den andra så du får en dubbelmacka.
  8. Stek tills bröden fått en krispig yta.

Servera och njut!