Grillmacka med entrecôte, pepparrot och äggula | Pågen
5 5 1 2 röster

Bookmaker toast

Bookmaker toast är en riktig klassiker. Tjusig, snabblagad och superb med en fin bit grillad entrecôte, kryddig pepparrot och krämig äggula på en varm toast.


Ingredienser

4 portioner

  • 4 skivor Pågen Grötbröd
  • Dijoncreme
  • 500 g entrecôte
  • 4 blad romansallad
  • 1 rödlök
  • 4 äggulor
  • 2 dl färskriven pepparrot (10 cm)
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar malen
  • 1 tsk olivolja

DIJONCRÈME

  • 2 dl cr.me fraiche naturell
  • 4 msk dijonsenap
  • 2 tsk honung flytande
  • 2 krm salt fint

Tillagning

Gör så här

  1. Låt entrecôten vila en timme i rumstemperatur innan du börjar.
  2. Salta och peppra. Grilla köttet 2-3 min per sida och låt vila på en skärbräda.
  3. Tvätta salladsbladen och skiva löken.
  4. Skala och finriv pepparroten.
  5. Droppa lite olivolja på brödet och grilla tills det fått lite färg.
  6. Blanda ihop dijoncrèmen och lägg på brödet.
  7. Lägg på sallad och lök.
  8. Skär entrecôten i skivor och lägg ovanpå salladen.
  9. Toppa med färsk pepparrot och krämig äggula.

Magnifico!