Bakismacka - Macka som god Bakismat - Recept | Pågen
60 minuter
5 5 1 0 röster

Burgare med picklad rödlök & coleslaw

Dans, skratt och intressanta konversationer långt in på småtimmarna kan göra att du måste kompromissa med din skönhetssömn. Dagar som dessa behöver kroppen återhämta sig. Låt en smaskig burgare hålla dig i handen dagen efter.


Ingredienser

2 portioner

  • 2 stycken Hamburgerbröd
  • Saltgurka
  • Romansalladsblad
  • 4 skivor knaperstekt bacon

Burgare

  • 500 g nötfärs, gärna högrevsfärs
  • 1 msk chipotlepasta (finns i tacohyllan i välsorterade livsmedelsbutiker)
  • 2-3 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 4 skivor cheddarost (den mörkare rödaktiga)
  • Smör till stekning

Picklad rödlök

  • 2 rödlökar
  • 2 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 dl salt

Coleslaw

  • En klyfta vitkål
  • 1 morot, grovriven
  • 1/2 syrligt äpple, grovriven
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1/2 msk sötstark senap
  • Salt och peppar

Tillagning

Burgare

  1. Blanda färsen med chipotlepasta, salt och peppar. Forma till fyra burgare med blöta händer.
  2. Stek i smör 3-4 minuter på varje sida.
  3. Lägg på ostskivorna mot slutet av stekningen.
  4. Montera burgare med sallad, saltgurka, coleslaw, picklad lök och bacon.

 

Picklad rödlök

  1. Koka under omrörning upp ättiksprit, vatten, socker och salt. Låt den svalna.
  2. Skala löken och ta även bort det översta lagret. Skär den i tunna skivor och lägg i en glasburk.
  3. Häll lagen över löken så att det täcker. Sätt på locket. Låt stå minst en timme men gärna till nästa dag i kylskåp.

 

Coleslaw

  1. Hyvla kålen tunt.
  2. Strö över en nypa salt och krama kålen så att den mjuknar lite.
  3. Blanda kål, riven morot och äpple.
  4. Rör ihop majonnäs och senap.
  5. Smaka av med salt och peppar och häll blandningen av över kålen. Rör ihop.