4 5 1 4 röster

Bahn Mi med korvbröd & tofu

Bahn Mi är en sorts baguette på vietnamesiskt vis. Perfekt att ta med och äta ute. Gör din egen med klassiskt färskt korvbröd.


Ingredienser

4 st Pågen korvbröd

  • 250 g fast naturell tofu
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk sojasås
  • 2 msk hoisinsås
  • Salt och peppar
  • Srirachamajonnäs
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 lime
  • 1 knippe färsk koriander
  • Hackade salta jordnötter

Picklade grönsaker

  • 15 cm rättika
  • 1 stor morot
  • 1 rödlök
  • ½ gurka
  • 1 dl socker
  • 1 dl ättika
  • 2 dl vatten
  • 1 krm salt

Tillagning

Gör så här

  1. Skiva rättika, morot, gurka och rödlök.
  2. Koka upp vatten, ättika och socker tills sockret lösts upp.
  3. Lägg de skivade grönsakerna i sockerlagen och låt stå minst 1 timme men gärna över natten. Blanda hackad vitlök och riven ingefära med sesamolja, sojasås, hoisinsås, chiliflakes och pressa i lite lime.
  4. Skiva tofun i ca 1 cm tjocka skivor och doppa dom i marinaden. Stek på medelvärme tills tofun får stekyta, häll över resterande marinad.
  5. Fyll korvbröden med tofu och picklade grönsaker.
  6. Toppa med srirachamajonnäs, koriander och hackade jordnötter.