Afternoon Tea Snittar - Surdeg, Lax & Färskost - Recept | Pågen
40 minuter
3 5 1 44 röster

Surdegstoast med lax och färskost

Fräscha och smakrika små snittar till afternoon tea-buffén


Ingredienser

8 st

  • 6 skivor Pågen Surdegsbröd LantGoda
  • Syrad gurka
  • ½ dl ättika 12 procent
  • 1 dl socker
  • 1 ½ dl vatten
  • ½ gurka
  • Färskost
  • 150 g färskost
  • 1 knippe gräslök
  • 1 citron
  • 200 g kallrökt eller gravad lax
  • 75 g blandad sallad

Tillagning

  1. Koka upp ättika, socker och vatten. Rör tills sockret löst sig. Häll av i en skål. Skär gurkan i tunna skivor, eller hyvla med en osthyvel. Lägg i lagen.
  2. Finhacka gräslöken och riv skalet från citronen på den finaste sidan av rivjärnet. Blanda färskosten med gräslök och citron.
  3. Kantskär brödskivorna, eller hoppa över det för en mer rustik variant. Bre färskosten på ena sidan av fyra brödskivor (de som ska ligga ytterst) och på båda sidor av resterande två. Sandwicharna kommer få tre lager bröd och två lager fyllning.
  4. Lägg ut två av brödskivorna som bara har färskost på ena sidan. Lägg på lax, några salladsblad och gurka. Lägg på skivorna som är bredda på båda sidor. Lägg på lax, sallad och gurka och toppa med de skivor som bara är bredda på ena sidan.
  5. Skär i trekanter, servera!