Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Fräscha och smakrika små snittar till afternoon tea-buffén
Ingredienser
8 st
6 skivor Pågen Surdegsbröd LantGoda
Syrad gurka
½ dl ättika 12 procent
1 dl socker
1 ½ dl vatten
½ gurka
Färskost
150 g färskost
1 knippe gräslök
1 citron
200 g kallrökt eller gravad lax
75 g blandad sallad
Tillagning
Koka upp ättika, socker och vatten. Rör tills sockret löst sig. Häll av i en skål. Skär gurkan i tunna skivor, eller hyvla med en osthyvel. Lägg i lagen.
Finhacka gräslöken och riv skalet från citronen på den finaste sidan av rivjärnet. Blanda färskosten med gräslök och citron.
Kantskär brödskivorna, eller hoppa över det för en mer rustik variant. Bre färskosten på ena sidan av fyra brödskivor (de som ska ligga ytterst) och på båda sidor av resterande två. Sandwicharna kommer få tre lager bröd och två lager fyllning.
Lägg ut två av brödskivorna som bara har färskost på ena sidan. Lägg på lax, några salladsblad och gurka. Lägg på skivorna som är bredda på båda sidor. Lägg på lax, sallad och gurka och toppa med de skivor som bara är bredda på ena sidan.