#färskt

Färskt är gott!

90 % av konsumenterna anser att ett påsförpackat bröd ska vara färskt när man köper det. Det tycker vi också. Därför bakar vi på natten och kör ut färska bröd till dagligvaruhandeln varje dag. För oss är det viktigt att lyssna på våra konsumenter och för att de tydligt ska veta när brödet är bakat skriver vi ut bakdagen på förpackningen.
78% av Sveriges brödköpande konsumenter menar att ett bröd som varit fryst inte är färskt. Det finns i nuläget inga tydliga märkningsregler som gör det lätt att se om ett bröd varit fryst. Då blir det också svårt för konsumenterna att göra medvetna val. Därför vill vi också klart visa att våra matbröd är färska och inte varit frysta.
Pågens bröd håller sig mjukt och saftigt i 8-10 dagar, så att man alltid kan ha färskt bröd hemma utan att behöva rusa iväg till affären varje dag. Många vill också själv kunna frysa in sitt bröd, och 70% vill inte frysa om ett bröd som redan varit fryst.
Många undrar hur våra matbröd kan hålla sig färska så länge. Brödens hållbarhet beror helt på att vi är väldigt måna om god hygien i bagerierna. Det uppnår vi t.ex. genom extra ren luft, bra rutiner för rengöring och strikta hygienregler för personer som vistas i bageriet. Dessutom är det ingen som tar i det färdigbakade brödet innan det förpackas i sin påse. På så sätt kan vi baka allt vårt matbröd utan konserveringsmedel.
Källa: YouGov, Bröd och färskhet maj 2017.

Heta ämnen

I skafferiet

Kontakt

Berith Apelgren Informatör/Communication Officer
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.