Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Äntligen svampsäsong! Komponera ihop en lyxig och oemotståndligt god kantarellmacka med hjälp av smörstekta kantareller, en skiva mustig LingonGrova och rårörda lingon. Snacka om kärlek i en macka!
Ingredienser
LingonGrova eller LingonGrova Special
Färska trattkantareller
Ca 2 msk smör
Frysta lingon
ca 1/2 dl strösocker
Krasse
Vitpeppar
Salt
Tillagning
Gör så här
Börja med att förbereda de rårörda lingonen. Häll önskad mängd frysta lingon i en bunke, häll över strösocker och rör om tills sockret har löst upp sig. Låt stå i kyl ett tag innan servering.
Rensa och borsta de färska kantarellerna noga. Stek på hög värme i torr panna och låt vätskan som bildas ångas bort.
När all vätska är borta, lägg i en klick smör och stek svampen i ca 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
Bre LingonGrova med smör och lägg på kantarellerna och de rårörda lingonen. Toppa med klippt krasse. Njut!
Lämna en kommentar
0 kommentarer