Lyxig LingonGrova-kantarellmacka - Recept | Pågen
5 5 1 0 röster

Lyxig LingonGrova-kantarellmacka

Äntligen svampsäsong! Komponera ihop en lyxig och oemotståndligt god kantarellmacka med hjälp av smörstekta kantareller, en skiva mustig LingonGrova och rårörda lingon. Snacka om kärlek i en macka!


Ingredienser

  • LingonGrova eller LingonGrova Special
  • Färska trattkantareller
  • Ca 2 msk smör
  • Frysta lingon
  • ca 1/2 dl strösocker
  • Krasse
  • Vitpeppar
  • Salt

Tillagning

Gör så här

  1. Börja med att förbereda de rårörda lingonen. Häll önskad mängd frysta lingon i en bunke, häll över strösocker och rör om tills sockret har löst upp sig. Låt stå i kyl ett tag innan servering.
  2. Rensa och borsta de färska kantarellerna noga. Stek på hög värme i torr panna och låt vätskan som bildas ångas bort.
  3. När all vätska är borta, lägg i en klick smör och stek svampen i ca 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Bre LingonGrova med smör och lägg på kantarellerna och de rårörda lingonen. Toppa med klippt krasse. Njut!

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.