French Toast Bites på JätteFranska
5 5 1 0 röster

French Toast Bites på JätteFranska

Här kommer ett riktigt gott och smart sätt att ta vara på bröd som blivit över! De här frasiga, gyllene french toast-bitarna vänds i smör, kanel och socker och blir oemotståndliga med ringlad sirap på. Perfekta att njuta av till helgfrukost eller bara som ett gott, höstigt mellanmål.


Ingredienser

till 4 port:
  • 6 skivor JätteFranska
  • 3 stora ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 tesked vaniljextrakt
  • 3 matskedar strösocker
  • ½ tesked malen kanel
  • 2 matskedar smör
  • 1 matsked florsocker till topping (valfritt)
  • 1,5 dl lönnsirap till servering/dipp

Tillagning

Gör så här:

  1. Skär varje brödskiva i 9 lika stora bitar (munsbitar).
  2. Vispa ihop ägg, mjölk, vaniljextrakt, kanel och socker i en liten skål.
  3. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och värm ägg och mjölkblandningen.
  4. Doppa varje brödbit i äggblandningen så att de täcks helt. Lägg dem på en tallrik.
  5. Smält smöret i den varma stekpannan. Lägg sedan i brödbitarna i ett enda lager. Stek ca 1 minut på varje sida tills de är gyllenbruna. Låt svalna något.
  6. Pudra eventuellt med florsocker och servera med lönnsirap.