Vatten, vetemjöl, fullkornsvetemjöl*, surdeg på vete (10%), durumvetemjöl, krossade fullkornskärnor av dinkelvete* och vete*, havregryn*, skållat fullkornshavremjöl*, vetegluten, fullkornsrågmjöl*, fullkornsdurumvetemjöl*, havrefiber, kallpressad rapsolja (1%), vetegroddar, gula linfrö, socker (endast som jästnäring), dextros, jäst, malt av korn och vete, salt, mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra).
Brödet innehåller 5% durum.
* Fullkornsingrediens.
Fullkornshalten i brödet är 24% vilket motsvarar 37% av torrvikten.
SVENSKT MJÖL
Mer än 90% mjöl från svenskodlat spannmål malt i egen kvarn.
Överkänslighet
Innehåller gluten.
Läs mer om överkänslighet
Vikt per förpackning: 650 g
650g (7 bröd per kartong)
19 skivor per bröd ca 34g/st
Totalt 4,55 kg per kartong
Pågen Fryst: 276
Svensk Cater: 276
Martin & Servera: 294629
Menigo: 409170
Näringsvärde | Per 100 g | Per Skiva (34 g) Per (0 g) |
Energi | 1061 kJ/251 kcal | 361 kJ/85 kcal 11 kJ/3 kcal |
Fett | 3,1 g | 1,1 g 0 g |
Varav mättat fett | 0,5 g | 0,2 g 0 g |
Kolhydrater | 43 g | 14,6 g 0,4 g |
Varav sockerarter | 4,1 g | 1,4 g 0 g |
Fiber | 5 g | 1,7 g 0 g |
Protein | 10 g | 3,4 g 0,1 g |
Salt | 0,92 g | 0,3 g 0 g |
Smakorden hjälper till att sätta ord på vad smaklökarna upplever
Sötma
Sälta
Specifik
karaktär
Nötig
Specifik
karaktär
Gräddig