Zucchini fries med hemmagjort ströbröd - Recept | Pågen
5 5 1 0 röster

Zucchini fries med hemmagjort ströbröd

Detta supersmarriga tips på zucchini fries passar perfekt som både ett smakrikt tillbehör till kött, fisk och kyckling och som ett frasigt snacks att dippa. Friesen får sin goda smak från hemmagjort ströbröd smaksatt med parmesan – perfekt att göra när du har bröd över!


Ingredienser

  • ca 2-3 dl ströbröd (vi använde Pågen JätteFranska)
  • 1 zucchini
  • 2 ägg
  • 1/2 dl riven parmesan
  • Salt och peppar efter smak
  • Valfri dipp att servera med

Tillagning

Gör så här
  1. Gör hemmagjort ströbröd på ditt favoritbröd, vi använde JätteFranska. Receptet hittar du här.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Börja med att skära upp zucchinin i stänger.
  4. Vispa ihop två ägg i en skål. Salta och peppra.
  5. Blanda ströbrödet och parmesan i en annan skål.
  6. Doppa zucchinin först i äggen, ta upp och skaka av överflöd och doppa sedan i ströbröd och parmesanblandningen så hela zucchinin täcks.
  7. Upprepa för alla zucchini-bitarna.
  8. Lägg ut zucchini fries på en plåt med bakplåtspapper och ställ i ugnen i ca 20-25 minuter tills de har fått en fin yta.
  9. När halva tiden gått vänder du på dem.
  10. Låt svalna lite innan servering.

Servera gärna ihop med en trevlig dipp du tycker om!