Vegoburgare med sallad - Hamburgerbröd - Recept | Pågen
4 5 1 2 röster

Vegoburgare i solskenet!

Njut av en fräsch vegoburgare till sommarkvällen. Fylld med kikärtor, tahini, sallad, rödlök och groddar.


Ingredienser

  • Pågen Hamburgerbröd
  • Sallad
  • Rödlök
  • Persilja
  • Groddar

Tahinidressing:

  • ½ dl tahini
  • ½ citron
  • 1 tsk honung
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt och peppar
  • ½ dl vatten

Vegobiffar:

  • 200 g kokta kikärtor
  • 1 lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 kokta potatisar
  • 1 näve persilja
  • 2 msk citronsaft
  • 3 msk tahini
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk olivolja
  • Salt och peppar

Tillagning

Gör så här

Tahinidressing:

  1. Blanda tahini, citronsaft, honung, finhackad/pressad vitlök, salt, peppar och vatten i en burk med lock och skaka ihop dressingen.

Vegobiffar:

  1. Häll av kikärtorna utan att spola av dem.
  2. Skala och grovhacka löken och vitlöken.
  3. Mixa kikärtor, vitlök, lök, potatis, persilja, citronsaft och tahini med stavmixer.
  4. Rör ner kryddor, bakpulver, olja, salt och peppar i kikärtssmeten.
  5. Hetta upp oljan i en stekpanna och forma 4-6 biffar av smeten.
  6. Stek dem i omgångar på medelvärme ca 3 min på varje sida och baka dem i ugnen i ca 20 min på 180 grader.

Servera i Pågen Hamburgerbröd med tahinidressing, sallad, rödlök, persilja och groddar.