Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Vegetariska ”lobster” rolls med halloumi och tångkaviar
En variant av Lobster Rolls kan man äta även om man är vegetarian. Tångkaviar bidrar med ”havssmak” i denna vegetariska lobster roll som baseras på halloumi. En majonnäs smaksatt med pepparrot ger rullarna lite extra sting.
Ingredienser
4 portioner
2 förp halloumi
1 dl majonnäs
1 msk riven pepparrot
4 Pågen korvbröd
50 g sallad
4 msk tångkaviar
2 msk finhackad gräslök
Smör till stekning
Tillagning
Gör så här
Skär halloumin i kuber.
Blanda majonnäsen med pepparrot. Tillsätt eventuellt extra pepparrot för mer styrka.
Hetta upp en stekpanna med smör och stek korvbröden på utsidan på båda sidor. För mindre fet variant – värm korvbröden i ugn i ca 5 min 200 grader.
Stek halloumi i smör tills den fått fin färg.
Öppna korvbröden försiktigt. Lägg i sallad och klicka i majonnäs. Toppa med halloumi, små skedar tångkaviar och gräslök.