Mackor med matjessill & västerbottensost - Recept | Pågen
45 minuter
4 5 1 4 röster

Varma mackor med matjessill, ägg och Västerbottensost

Få fester är lika roliga som bröllop. Men för att man ska orka ha roligt ett tag till krävs en ordentlig vickning.


Ingredienser

8 stycken

  • 4 ägg
  • 1 rödlök
  • 1 förp (220 g) ansjoviskryddad
  • sill
  • 4 kokta potatisar
  • 50 g smör
  • svartpeppar
  • 8 skivor Kavring
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 1/2 förp (à 20 g)
  • färsk gräslök

Till servering

  • Gräddfil

Tillagning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg äggen i kokande vatten och koka 9 minuter. Spola dem i kallt vatten.
  3. Skala och hacka äggen och löken. Häll av sillspadet, skär sillen och potatisen i små tärningar.
  4. Bryn smöret i en kastrull under omrörning, tills det är brunt och doftar nötigt. Dra av från värmen och tillsätt ägg, lök, sill och potatis. Smaka av med svartpeppar.
  5. Lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper och lägg på sillblandningen. Lägg på osten och sätt in mitt i ugnen ca 2 minuter tills osten har smält.
  6. Skär gräslöken tunt.
  7. Strö gräslök på mackorna och servera med gräddfil.

 

Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.