Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Varma mackor med matjessill, ägg och Västerbottensost
Få fester är lika roliga som bröllop. Men för att man ska orka ha roligt ett tag till krävs en ordentlig vickning.
Ingredienser
8 stycken
4 ägg
1 rödlök
1 förp (220 g) ansjoviskryddad
sill
4 kokta potatisar
50 g smör
svartpeppar
8 skivor Kavring
2 dl riven Västerbottensost
1/2 förp (à 20 g)
färsk gräslök
Till servering
Gräddfil
Tillagning
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C.
Lägg äggen i kokande vatten och koka 9 minuter. Spola dem i kallt vatten.
Skala och hacka äggen och löken. Häll av sillspadet, skär sillen och potatisen i små tärningar.
Bryn smöret i en kastrull under omrörning, tills det är brunt och doftar nötigt. Dra av från värmen och tillsätt ägg, lök, sill och potatis. Smaka av med svartpeppar.
Lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper och lägg på sillblandningen. Lägg på osten och sätt in mitt i ugnen ca 2 minuter tills osten har smält.
Skär gräslöken tunt.
Strö gräslök på mackorna och servera med gräddfil.
Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.