Varm smörgåstårta
3 5 1 9 röster

Varm smörgåstårta

En varm och mättande smörgåstårta av Hönökaka passar till både fest och vardag. Här med fräsch purjolöksröra och skinka.


Ingredienser

  • 10 skivor Pågen Hönökaka
  • 1 paket cream cheese
  • 1 purjolök
  • 1 burk champinjoner
  • 3 dl crème fraiche
  • 200 g skinka
  • 400 g riven ost
  • 4 tomater
  • Örtkryddor
  • En knippe färsk basilika
  • Svartpeppar
  • En klick smör

Tillagning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skölj, ansa och strimla purjolöken fint.
  3. Fräs purjolöken i smör. Sänk värmen när purjolöken börjar mjukna.
  4. Tillsätt crème fraiche, peppar, kryddor och lite riven ost.
  5. Bred cream cheese på Hönökakorna och fördela purjolöksröran på skivorna.
  6. Strimla skinkan och lägg ovanpå röran.
  7. Lägg skivorna på varandra och toppa översta lagret med riven ost och skivade tomater.
  8. Ställ mitt i ugnen ca 15 min. eller tills osten smält och fått en fin gyllenbrun färg.
  9. Strö över färsk basilika.
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.