Varm Gifflar-dessert i portionsform
5 5 1 0 röster

Varm Gifflar-dessert i portionsform

Höstens godaste och enklaste efterrätt börjar med Gifflar. Servera direkt från ugnen för en maxat krämig upplevelse!


Ingredienser

Till 2 portioner
  • 2 små skålar
  • 1 ägg
  • 125 ml mjölk och 25 ml grädde
  • 1 msk socker
  • 2 msk kanel
  • 1 påse Gifflar Kanel
  • Vaniljsås efter smak

Tillagning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Ta fram två små portionsskålar (ugnsformar),
  3. Rulla ut två Gifflar i vardera skål och lägg platt underst
  4. Lägg en hel giffel ovanpå, med snurran uppåt.
  5. Vispa ägg, 1 msk socker, bakpulver, mjölk och grädde i en kastrull och värm på medelvärme på spisen.
  6. Fördela i formarna.
  7. Strö över lite kanel blandat med en nypa socker.
  8. Sätt in i ugnen i 30 minuter.

Servera med vaniljsås.