Briemacka med kalkon & fikon - KärnSund - Recept | Pågen
40 minuter
5 5 1 0 röster

Varm briemacka med kalkon och fikon

Mättande och god varm macka med brieost, kalkon och fikon


Ingredienser

4 st

  • 8 skivor Pågen Kärnsund 
  • 160 g brieost 
  • 1 liten påse bladspenat 
  • 2 färska fikon
  • 12 skivor rökt kalkonbröst 
  • aluminiumfolie

Tillagning

Gör så här

  1. Rosta brödet.
  2. Gör fyra folieknyten med smörat bröd, bladspenat, rökt kalkon, skivad brie, skivat fikon och avsluta med bröd längst upp.
  3. Lägg paketen i ugnen ca 15 minuter på 180 grader eller på grillen på låg värme ca 10 minuter.
  4. Färska fikon kan bytas ut mot en klick fikonmarmelad.