Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Det här är enkel, billig och nyttig mat! Servera med rostade skivor av ett gott bröd, till exempel Levain eller Rosta, så har du en härligt mättande måltid.
Ingredienser
4 personer
1,5 kg potatis
0,5 kg morötter
2 gula lökar
4 chorizo eller annan stark korv (halloumi är också gott)
Olja
Salt och peppar
1 bunt persilja
Rostat bröd och smör
Tillagning
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär potatis och morot i tärningar, skala och skiva löken. Lägg alla grönsaker på en plåt. Ringla över olja och vänd runt lite. Krydda med salt och peppar och rosta i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
Skär korven i skivor och fräs i lite olja.
Ta ut grönsakerna från ugnen och blanda i de färdiga korvskivorna. Strö över hackad persilja. Servera med rostat bröd och smör. (kan också lagas vegetariskt m halloumi)