Ugnsrostad rotfruktspytt med potatis & morötter - Recept | Pågen
4 5 1 10 röster

Ugnsrostad rotfruktspytt

Det här är enkel, billig och nyttig mat! Servera med rostade skivor av ett gott bröd, till exempel Levain eller Rosta, så har du en härligt mättande måltid.


Ingredienser

4 personer

  • 1,5 kg potatis
  • 0,5 kg morötter
  • 2 gula lökar
  • 4 chorizo eller annan stark korv (halloumi är också gott)
  • Olja
  • Salt och peppar
  • 1 bunt persilja
  • Rostat bröd och smör

Tillagning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär potatis och morot i tärningar, skala och skiva löken. Lägg alla grönsaker på en plåt. Ringla över olja och vänd runt lite. Krydda med salt och peppar och rosta i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
  3. Skär korven i skivor och fräs i lite olja.
  4. Ta ut grönsakerna från ugnen och blanda i de färdiga korvskivorna. Strö över hackad persilja. Servera med rostat bröd och smör.
     (kan också lagas vegetariskt m halloumi)