Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Brödknödel kan, liksom Kroppkaka ätas som en egen rätt, men också som ersättare för potatis, ris eller pasta till en huvudrätt. Hållbar vardagsmat där du använder de sista skivorna i påsen på bästa sätt.
Ingredienser
10 medelstora knödeln (2-3 per person)
200 g vitt bröd utan kanter
1 dl mjöl
2 ägg
25 g smör
2 vårlökar eller 1 liten lök
2 msk hackad färsk persilja
Salt
Peppar
Till servering
Ca. 50 g smält smör
Hasselnötter, rostade och hackade
Rårörda lingon
Tillagning
Gör så här
Finhacka löken och bryn i smör tills den får lite färg.
Finhacka persilja och stek tillsammans med löken en kort stund .
Skär brödet i bitar och lägg i en skål.
Tillsätt lök-och persiljehacket,
Tillsätt äggen och mjölet och rör ihop.
Krydda med salt och peppar.
Rör ihop till en ganska fast massa (ev. kan du tillsätta mer mjöl eller bröd) och smaka av igen.
Forma till en jämn deg.
Koka upp saltat vatten i en stor gryta.
Forma bollar av degen. Fukta händerna med vatten då och då så att de blir släta och fina och inte fastnar på fingrarna.
Lägg knödlarna i sjudande vatten i 8–20 minuter, beroende på storlek. Ta upp och låt rinna av ordentligt.
Bryn knödlarna i stekpanna för att ge dem en god stekyta och lite färg innan servering.
Servera med brynt smör och rårörda lingon
Strö över hackade hasselnötter som du rostat i upphettad stekpanna.