Toscansk tomatsoppa med färsk basilika - Recept | Pågen
30 minuter
4 5 1 23 röster

Toscansk tomatsoppa "Pappa al pomodoro"

Använd några skivor bröd i en matig tomatsoppa


Ingredienser

  • 4 pers
  • 250 g körsbärstomater
  • 390 g krossade tomater
  • 4 skivor vitt bröd
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 kruka färsk basilika
  • 5 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongstärningar 
  • salt
  • peppar

Tillagning

Gör så här

  1. Hacka vitlök och basilika och fräs i olivoljan. 
  2. Halvera körsbärstomaterna och lägg i grytan tillsammans med de krossade tomaterna.
  3. Riv ned brödet i mindre bitar och lägg i.
  4. Fyll på med vatten och smula ned buljongtärningarna. 
  5. Låt puttra i ca 20 minuter och smaka sen av med salt och peppar. 

    Servera med Lantgoda stekt i olivolja.