Toppa pastan med smulor - Recept | Pågen
4 5 1 1 röster

Toppa pastan med smulor

Eget ströbröd gör du enkelt genom att spara skalkar, kanter och bröd som blivit över. Låt dem torka i rumstemperatur och kör dem till ströbröd i en matberedare och förvara i en burk. Detta ströbröd kan du använda till en massa goda rätter. Gör som syditalienarna t.ex. Toppa pastan med smarriga smulor – frästa i vitlök och olivolja.


Ingredienser

  • 1-2 klyftor vitlök
  • persilja
  • bröd som blivit över
  • olivolja

Tillagning

Gör så här

  1. Börja med att rosta ströbrödet i olivolja och pressad vitlök i en stekpanna. Rör runt och håll koll på det. Det ska bli fint brynt, men kan lätt brännas. Lägg sedan på en tallrik och blanda i färsk hackad persilja.
  2. Nu har du krispigt god topping till pastarätter som t.ex. pasta med tomatsås tomatsås.