Tomatsoppa Pappa al pomodoro på Italienskt Lantbröd
5 5 1 0 röster

Tomatsoppa Pappa al pomodoro på Italienskt Lantbröd

Vad passar bättre att göra tomatsoppa Pappa al pomodoro på än vårt ljuvliga, osötade Italienskt Lantbröd? Mustig och mättande god brödsoppa från Italien – där hemliga ingrediensen är bröd som blivit över. Perfekt om du glömt stänga påsen!


Ingredienser

Du behöver
  • 5 skivor Italienskt Lantbröd
  • 2 paket krossade tomater
  • 3 färska tomater
  • ca 2 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 5 msk olivolja
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 gul lök
  • 2-3 klyftor vitlök
  • Salt och peppar efter smak
  • Krutonger att toppa soppan med
  • Valfritt: Parmesan att toppa den färdiga soppan med
  • Valfritt: 1 tsk strösocker

Tillagning

Gör så här:
  1. Börja med att hacka löken, skär de färska tomaterna i bitar. Skär brödskivorna i grova kuber och ta av bladen från basilikan, lägg brödet och basilikan åt sidan.
  2. Lägg gullöken och vitlöken i en kastrull med rikligt med olivolja och stek upp så det får en fin färg och mjuknat. Ha sedan i krossade tomaterna, 2 dl vatten, buljongen, socker (om du valt att ta med det) och de skurna färska tomaterna. Låt sjuda i ca 10 minuter.
  3. Ha ner brödbitarna ihop med basilikan och rör om. Låt soppan sjuda i ca 20 minuter. Rör om under tiden så brödbitarna suger åt sig av soppan och löses upp. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera soppan och toppa med krutonger, ett knippe färsk basilika och eventuellt parmesan.