Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Tomatsoppa Pappa al pomodoro på Italienskt Lantbröd
Vad passar bättre att göra tomatsoppa Pappa al pomodoro på än vårt ljuvliga, osötade Italienskt Lantbröd? Mustig och mättande god brödsoppa från Italien – där hemliga ingrediensen är bröd som blivit över. Perfekt om du glömt stänga påsen!
Valfritt: Parmesan att toppa den färdiga soppan med
Valfritt: 1 tsk strösocker
Tillagning
Gör så här:
Börja med att hacka löken, skär de färska tomaterna i bitar. Skär brödskivorna i grova kuber och ta av bladen från basilikan, lägg brödet och basilikan åt sidan.
Lägg gullöken och vitlöken i en kastrull med rikligt med olivolja och stek upp så det får en fin färg och mjuknat. Ha sedan i krossade tomaterna, 2 dl vatten, buljongen, socker (om du valt att ta med det) och de skurna färska tomaterna. Låt sjuda i ca 10 minuter.
Ha ner brödbitarna ihop med basilikan och rör om. Låt soppan sjuda i ca 20 minuter. Rör om under tiden så brödbitarna suger åt sig av soppan och löses upp. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan och toppa med krutonger, ett knippe färsk basilika och eventuellt parmesan.