Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Macka till middag har aldrig varit godare med den här vegetariska skapelsen! Sältan från stekt halloumi och krämigt kryddig sötpotatishummus kommer samman på en generös skiva Jättefranska. Mums!
Skala sötpotatisen, skär i mindre bitar och sprid ut över en plåt. Ringla över olja och baka i ugnen i cirka 15-20 minuter, tills de mjuknat. Håll koll!
Medan sötpotatisen är i ugnen sköljer du av kikärtorna i en sil och mixar dem i en matberedare tillsammans med vitlöksklyftor, tahini, rapsolja och en skvätt vatten till en slät smet.
När sötpotatisen är färdig adderar du den och mixar tills allt blandats. Om konsistensen är för tjock kan du lägga till mer olja och vatten för att spä ut den. Smaka av med paprikapulver, salt och peppar. Låt svalna.
Stek halloumi (Tips! Använd dig av ett mackjärn för att få till de fina linjerna!)
Smöra brödskivorna och stek sedan i en stekpanna tills de får en fin gyllene färg.
Lägg upp en skiva på tallriken och sprid ut ett tjockt lager av sötpotatishummusen. Lägg sedan på halloumin och toppa med ruccola. Lägg på den andra brödskivan och njut.