Grillad surdegsmacka med mango chutney - Recept | Pågen
20 minuter
5 5 1 3 röster

Sweet Marley

Världen ryms mellan två skivor bröd. Ta en tugga av den här grillmackan och slut ögonen. Känn hur basen dunkar och saltvattnet doftar. En bris sveper genom palmerna. Ta en tugga till.


Ingredienser

4 portioner

  • 8 skivor surdegsbröd eller levain
  • 1 dl hyvlad kokos eller
  • ½ dl riven kokos
  • 2 förp (à 200 g) halloumi
  • 1 morot
  • ½ förp (à 300 g) mango chutney

Tillagning

Gör så här

  1. Rosta kokosen i en torr stekpanna på dryg medelvärme till gyllenbrun färg och låt svalna.
  2. Skär halloumin i skivor och stek dem i en torr stekpanna ca 3 minuter på varje sida och låt svalna.
  3. Skala moroten. Hyvla sen långa remsor med potatisskalare.
  4. Bred mango chutney på alla brödskivor. Fördela halloumin på hälften av bröden och därefter moroten. Strö över kokosen och lägg på resten av brödet som lock.
  5. Grilla i mackgrill ca 5 minuter.

 

Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.